Welkom bij SpUrt Golf | Together - To get there

Nieuws

spUrt

Nieuws

 12 nov, 2023

JEUGDKAMPIOENSCHAP PAR 3/4 2023

Op deze dag werd alweer het 3e kampioenschap gehouden voor de jeugd op Par ¾.

Er waren 15 inschrijvingen in de leeftijd van 7 t/m 16 jaar. Het weer was na alle regenbuien van de afgelopen week gunstig gezind. Om 9.30 uur werd onder een stralende zon afgeslagen. De baan was gereserveerd tot 13.00 uur, shotgun. Het kampioenschap bestond uit een strokeplay wedstrijd over 18 holes. De oudsten speelden van rood/geel, de jongsten van oranje.

Dat was een hele uitdaging voor onze jeugdige spelers, omdat ze dit niet zo vaak doen. Ook om de concentratie over 18 holes vast te houden was een hele toer. Daarnaast de score bijhouden van zichzelf en de ander, vraagt veel om het goed te doen. Netjes schrijven van de getallen is dan toch lastig met zo’n klein potloodje en andere ondergrond. Dat wordt dan lastig met het invoeren van de scores.

Er werd zeer goed gespeeld. Het niveau van de kinderen is al goed vooruit gegaan onder leiding van hun pro, Mike den Dekker. Er werden twee birdies geslagen op hole 6 en hole 2. De wedstrijd was bijzonder spannend, wat bleek bij de uitkomst van de wedstrijd. Het verschil tussen de eerste drie was maar drie brutopunten.

Na afloop was er een gezellig samenzijn met de ouders onder genot van een drankje en een bittermix. Daarna volgde de prijsuitreiking. De bekers werden geschonken door de wedstrijdspelers van de maandag en de woensdag.

De uitslag was als volgt:

1.     Lars Ibes
2.     Niels Roodbeen
3.     Lucas Tönnissen

Op naar het volgend kampioenschap.

Theo Thissen

 





< Terug naar overzicht