Welkom bij SpUrt Golf | Together - To get there

Nieuws

spUrt

Nieuws

 14 jun, 2024

Interland WGTF Nederland vs WGTF Great Britain & Ireland

Nederland behoudt de WGTF Golfrebels-cup

Nederland heeft WGTF Great Britain & Ireland uitgenodigd om op Nederlandse bodem een landenwedstrijd te spelen op golfbaan de Hoge dijk in Amsterdam. Op 13 en 14 juni 2024 jl. was het zo ver en heeft de eerste interland tussen Nederland en Great Britain & Ireland plaats gevonden.

Part 1: Het team
Onder leiding van team captain Arthur van den Dool en WGTF Nederland directeur Bjorn Beekman heeft er een selectie plaats gevonden waarvan werd gedacht de “Engelse” goed partij te kunnen geven. Een moeilijk en tijdrovend selectieproces, niet wetende wat te kunnen verwachten, is hieraan voorafgegaan. WGTF Nederland heeft veel kwaliteit in zijn gelederen en was het zaak voor de captains om de juiste kwaliteiten en persoonlijkheden bij elkaar te zoeken. Een combinatie van mentale weerbaarheid, fysieke controle, passievolle souplesse, eindeloze rust, schildpadden geduld en liefde voor het spel, waren de ingrediënten die in de speler(ster) werden gezocht.

Met heel veel passie en precisie is er een team van zeer talentvolle en bovenal loyale spelers samengesteld uit de WGTF Nederland. Toen de beoogde spelers werden gevraagd om voor Nederland uit te komen en ons land te vertegenwoordigen, nam iedereen direct zijn/haar verantwoordelijkheid en in koor werd er volmondig “JA, ik doe mee” gezegd.
Lees mee
Met de spelers Mike den Dekker - Edmond Fokker van Crayestein - Arnoud Gast - Clive Jarratt – Rick van Kampen - Kim Kuijsters - Roelof Pijpers en Jeroen van der Sluis was het eerste WGTF Nederlandse team geboren.

Op 11 en 12 juni waren de voorspeeldagen en hebben we ons voorbereid op wat komen ging. Het format was geïnspireerd op het Rydercup model en onze team samenstelling werd zorgvuldig opgebouwd.

Lees meer >

 





< Terug naar overzicht