Welkom bij SpUrt Golf | Together - To get there

Nieuws

spUrt

Nieuws

 05 okt, 2022

Een heerlijk dagje Bleijenbeek met een leerzame golfclinic

Afferden | Aangekomen bij Golfresort Bleijenbeek staat ons een leuke middag te wachten.

Bleijenbeek is een zeer mooi aangelegde golfbaan in een prachtige natuurlijke omgeving. En eenmaal ter plaatse zien we, dat we met vier personen mee mogen doen met een golfclinic.
(Door Simone en Radboud Brouwer)

Met zo’n kleine groep krijgen we, naast humor ook de nodige aandacht en begeleiding. Nadat we van instructeur Mike den Dekker de nodige ballen en clubs krijgen aangereikt worden ons eerst de noodzakelijke veiligheidsmaatregelen, die we in acht moeten nemen, verteld en uitgelegd.

Dan kunnen de lessen beginnen. De houding is van essentieel belang en dat is inderdaad minder makkelijk dan gedacht. Vervolgens proberen we de bal ver weg te slaan, nou ja ver weg, we zijn al blij als we hem kunnen raken. Na flink wat extra instructie en veel oefenen gaat het al een stuk beter.

Het belangrijkste is de swing in de heupen

En nu is het belangrijk om een goede swing vanuit de heupen te krijgen. En dat doen we door een deuntje te zingen om die bepaalde specifieke cadans in de slag te krijgen, waarmee je de bal een heel eind weg kunt slaan. 

Het gaat uiteindelijk om het balletje in de hole te krijgen

Daarna gaan we allemaal het veld 'the Green' op, en ja, nu komt het waar het allemaal uiteindelijk om gaat. Op die plek mogen we gaan putten, dat wil zeggen het balletje in de hole proberen te krijgen om zo een score te bepalen.

Aan het einde van de middag gaan we ook nog even de golfbaan, oftewel de Fairway op, om met negen holes een klein wedstrijdje te spelen. Ons idee van golfen, dat het een beetje een suffe saaie sport is, werd met deze golfclinic radicaal veranderd. Er komt heel veel techniek en mentaal denkwerk bij kijken. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde middag en kunnen iedereen aan-raden dit eens te proberen.





< Terug naar overzicht